Під час зіткнення з водою харчові волокна насіння льону утворюють велику кількість слизу — желеподібної речовини, до складу якого входять білки та полісахариди. Вона не піддається дії ферментів шлунково-кишкового тракту та має обволікальну, пом'якшувальну, легку проносну та протизапальну дію. Деясил має відхаркувальну дію, заспокоює кашель.Сотримання в дівозолі інуліну зумовлює потребу приймання цього композиційного продукту хворими на цукровий діабет.М'ята перцева підсилює секрецію травних залоз, пришвидшує евакуацію шлункового та кишкового вмісту (підсилюючи перистальтику), пригнічує й запобігає процесам гниття й бродіння в харчовому тракті, має спазмолітичну, вітрогенно.
Склад: Харчові волокна насіння льону, м'ята, дев'ясил.
Впливів:
- захворювання шлунково-кишкового тракту (хронничі коліти із закрепами, хронічні гастрити, виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки, виразкові коліти в період ремісії);
- цукровий діабет;
- захворювання бронхо-легкової системи (бронхіт, бронхіальна астма, трахеїти, запалення легень, туберкульоз);
- профілактика пухлинних процесів.
Cпособ застосування:про 1-2 ст. л. 2-3 рази на добу за 30 хв до їди тривало (якщо немає індивідуальної нестерпності) до клінічного ефекту. Запивати достатньою кількістю рідини або додавати в кефір, сік, йогурт із розрахунку: на 1 ст. ложку харчових волокон — 100 мл рідини.