Склад: клітковина (50%), білок (20%), крохмаль (8%), Ca — 137 мг/100г, P — 660 мг/100г, Zn — 3,8 мг/100г, Mg — 311 мг/100г, Fe — 24 мг/100 г, Cl — 103 мг/100г та інші.
Клітковина насіння амаранту — джерело ідеального білка, клітковини, макро- та мікроелементів, водорозчинних вітамінів, амінокислот. Сприяє очищенню товстого кишківника, позитивно впливає на склад і функцію кишкової мікрофлори.
Рекомендується вживати у разі: дистрофії, грудного годування дітей, чималих фізичних і психоемоційних навантажень, дисбактеріозу, хронічних колітів, захворювань передміхурової залози, проживання та роботи на екологічно несприятливих територіях.
Спосіб уживання: під час їжі по десертній ложці 3-4 рази на день, попередньо заливання водою, соком або кефіром, упродовж місяця.
Протипоказання у разі вживання: індивідуальна чутливість до компонентів продукту.
Умови зберігання: у сухому темному місці за температури не вище 25 °C.
Форма випуску: порошок в пакованні виробника фасований у поліетиленову місткість місткістю штоту нетто 450 г.
Енергетична цінність (калорійність), ккал/100г: 190 ккал.
Харчова ( споживча) цінність г/100 г: жири — 0,1, білки — 20, вуглеводи — 50.
Термін придатності: 1 рік від дня виготовлення й 1 місяць від дня відкриття паковання.
Що таке шорти
Унаслідок екстракції олій із насіння рослин виходять шорти.
Отже, шроти ТЗ «Ан-нушка», являють собою сухе подрібнене та частково знежирене насіння рослин разом із зовнішньою оболонкою і є харчовими продуктами для спеціального дієтичного вживання. Залежно від застосовуваної технологи під час отримання рослинних олій із насіння ці шорти можуть містити залишкові кількості жиророзчинних речовин — від 0,1% (шроти насіння амаранту, виноградних кісточок, зародків пшениці, зародків вівса) до 16% (шрот плодів розторопші плямистої, насіння гарбуза, льону).
Користь шротів:
Шроти ТЗ «Ан-нушка» виробляються з насіння сільськогосподарських рослин, вирощених на полях за технологією органічного хліборобства в екологічно щасливих районах України. Тому як насіння рослин, так і шорти з них не містять пестицидів, гербіцидів, нітритів, нітратів, важких металів і технігенних радіонуклідів.
Наукові розробки, проведені фірмою, дали змогу підібрати оптимальний розмір подрібнення шротів — 1,5-2,0 мм, що забезпечує їхню високу метаболічну активність у харчуванні, брак злипання та високу питому поверхню частинок. Саме останнє зумовлює високі сорбційні властивості шротів щодо токсинів.
Особливості складу шротів і застосування шроту, ТЗ «Ан-нушка»
Шроти ТЗ «Ан-нушка» завдяки елімінації вологи та жирних речовин у технологічному процесі неабияк збагачені вуглеводами, білками та водорозчинними вітамінами (В1, В2, РР, В3) на одиницю маси, порівнюючи з насінням, тому характеризуються великою харчовою цінністю. На 100 г продукту вони містять: білків від 5 до 30 г, вуглеводів — від 20 до 60 г. Шроти не містять ГМО, консервантів, добавок цукрози. Енергетична цінність їх висока — від 160 до 350 ккал/100 г продукту.
Виняткову цінність представляють шорти з погляду доставки організму комплексу есенціальних макроелементів — калію, кальцію, магнію, натрію, сірки, фосфору, хлору, а також мікроелементів, спектр яких дуже широкий (селен, бром, фтор, залізо, кобальт, марганець, мідь, молібден, цинк та інші) і залежить, головно, від типу шроту. Наприклад, шрот насіння льону — унікальне джерело органічних сполук селену з високою біодоступністю, шрот плодів розторопші плямистої особливо багатий на кальцій і фосфор, шрот зародків пшениці збагачений калієм, цинком і магнієм.
Мікроелементи життєво необхідні організму, тому що слугують компонентами коферментів і активно беруть участь у складних ланцюжках реакцій обміну речовин. Наприклад, у разі нестачі селену в організмі з їжі не засвоюється йод, а з огляду на те, що приблизно 50% території України — це регіони з браком як йоду, так і селену, нормалізація макро- та мікроелементного складу живлення є актуальним завданням, у Розв'язання якої шроти можуть зіграти важливу роль.
Рекомендації щодо вживання: застосовуються в харчуванні населення різних вікових груп, спортсменів як додаткове джерело вуглеводів, клітковини, білків, макро- та мікроелементів, водорозчинних вітамінів, для забезпечення оптимального функціонування органів травлення, імунної і ендокринної систем. Користь шротів полягає в тому, що вони мають детоксикаційний ефект, а шрот льону — також обволікальну дію.
Як приймати шрот
Дорослим по 1-2 столові ложки на день, попередньо розмішавши у воді, соку, кисломолочних продуктах. Дати постояти продукту впродовж 10-20 хвилин, розмішати ще раз і випити. Також шорти можна додавати в страви, які не підлягають термічному обробленню. Шротом або їх комбінацією можна успішно замінити як мінімум 1 приймання їжі на день.
Умови зберігання: в оригінальному пакованні, у сухому місці за температури не вище ніж +25 °C — 12 місяців із дати виробництва й 1 місяць після розкриття паковання.
Основні | |
---|---|
Форма випуску | Порошок |
Виробник | Аннушка |
Вага | 450 г |
Країна виробник | Україна |
Склад | клітковина (50%), білок (20%), крохмаль (8%), Ca – 137 мг/ 100г, Р – 660 мг/100г, Zn – 3,8 мг/100г, Mg – 311 мг/100г, Fe – 24 мг/100г, Cl – 103 мг/100г та інші. |
Властивості | живлення |
Користувацькі характеристики | |
Бренд | Аннушка |
Свідчення | при дистрофії, грудному годуванні дітей, значних фізичних і психоемоційних навантаженнях, дисбактеріозі, хронічному коліті, захворюваннях передміхурової залози, проживання та роботу на екологічно несприятливих територіях. |
Спосіб застосування | під час їжі по десертній ложці 3-4 рази на день, попередньо заливши водою, соком або кефіром, протягом місяця. |
форма випуску | порошок |
- Ціна: 78 ₴